uz vim, ze jsme tu alespon dve

Dejme hlavy dohromady a zalozme tu ceskou audioknihovnu

Ahoj a vítejmanakuzelova wrote: ↑April 10th, 2020, 12:15 pmZdravím!
Jsem tu úplně nová (úplně, tak asi 20 minut) a moc ráda bych se zapojilaTeprve se tu orientuji, ale zahlédla jsem české fórum, tak sem rovnou píšu, ať ho neztratím
Zatím nemám mikrofon, ale plánuji si ho brzy kupovat, takže se k nahrávání české audioknihy ráda přidám
![]()
Taky jsem přemýšlela o nějaké vhodné knížce a popravdě na nic příhodně krátkého jsem zatím nenarazila. V budoucnu bych ráda nahrála třeba Krysaře, ale to už je docela dlouhé. Císařovy nové šaty vypadají pěkně, našla jsem je i online (https://web2.mlp.cz/koweb/00/03/35/05/43/cisarovy_nove_saty.pdf) v databázi volných knížek, kterou jsem sdílela o pár příspěvků výš tady ve fóru; myslím ale, že je to tak krátké, že je to spíš pro jednoho člověka (těžko by se hledalo nějaké místo, kde bychom se mohly vystřídat, když to je vlastně jedna dlouhá kapitola). Nicméně, rozhodně nic nebrání tomu, abys to zkusila nahrát sama jako sólo projekt, to se také dělámanakuzelova wrote: ↑April 13th, 2020, 1:55 amZdravím
přemýšlela jsem, co bychom asi tak mohly nahrát a hledala knihy, které již nemají autorská práva v ČR. Na Guttenbergu je jich 11...
No a říkala jsem si, že by bylo fajn začít něčím krátkým. Našla jsem stránku https://www.databook.cz/e-knihy-zdarma?orderby=a.title, kde nabízejí e-knihy bez autorských práv zdarma v češtině a mají jich opravdu hodně. A upřímně mě tam zaulaja knížka Císařovy nové šaty. Má jen 5 stran a je to roztomilé...a na první pokus a jako základní kámen české audioknihovny zde ba se dala použít, ne?![]()
![]()
Co Ty na to?Na knížce nijak zvlášť netrvám, ale přijde mi to jako fajn volba na začátek (když vezmu v potaz i to, že tu zatím nemám víc zkušeností, než přočtené texty a pár zmatených příspěvků ve fórech
)
Zdravím,manakuzelova wrote: ↑April 14th, 2020, 4:59 amZdravím,
dobrá, budu trpělivě čekatozvu se, až budu mít mikrofon a budu akceschopná
![]()
Překlad se mi zdá fajn, jen nevím jak s tím dobrovolničením... Možná pro více informací o projektu nebo možnosti dobrovolnictví? Trochu to poupravit, aby to nebylo takové... Lámané![]()